Fixin’ Mistakes

I love that establishing shot as winter becomes spring in the first film. I didn’t attempt to exactly match the angle and lighting, but it’s pretty close. Fiddle with the slider to show what the POA castle (right) would have looked like from the same angle!

Anyway, my main purpose with today’s short post is to clean up some messes! I was alerted to an apparent error in the last post: the front walkway through the arch doesn’t seem to have connected to the walkway around the Chamber of Reception, after all. The truth is far stranger and less certain…but if I’m interpreting the bits of available reference material correctly, there was actually a staircase that led down below the Chamber of Reception, probably entering through a gap in the rocky hillside that supports the CoR. This is my best attempt at reconstructing it:

I was then alerted to another error – there were windows on the hospital wing where there shouldn’t have been. And I discovered an extra chimney in the SS version of the quad, too. So here’s a new SS/POA comparison slider that fixes these issues:

Moral of the story for me: Always double-check all your reference images!

Moral of the story for you: If you think you see a mistake in my work, please do let me know in the comments! I want to get this right and I appreciate the help!

Advertisement